dinsdag 17 juni 2014

Paprika courgette soep


Zo het is weer eens tijd voor een soepje! Want tja, soepkipje zonder regelmatig een soeprecept dat kan natuurlijk niet :). Deze keer is het paprika-courgette soep. Heerlijk zacht van smaak met een tikje zoet door de gele paprika.

Eigenlijk zijn al mijn soeprecepten vrij simpel en van elkaar afgeleid. Meestal kijk ik in de koelkast wat er ligt en dan maak ik daar soep van, want eigenlijk kan je (bijna) overal wel soep van maken. Broccoli met courgette of bloemkool met wortel of alle kleuren paprika's, tomaten mengen ook goed met bijna alles. Verder heb je goede bouillon nodig (zonder zooi erin) en eventueel wat verse of gedroogde kruiden en je hebt een overheerlijk maaltje!

Mijn lunch bestaat over het algemeen uit 2 kommen soep en dan in combinatie met een simpele salade of een paar rijstwafels of zelfgemaakte glutenvrije crackers. Of zoals hier op de foto's met heerlijke punt paprika met geitenkaas.
Lekker simpel en boordevol goede bouwstoffen. Door regelmatig soep voor de lunch te eten krijg je ongemerkt toch aardig wat extra groenten binnen en da's natuurlijk mooi meegenomen.


Paprika Courgette Soep

2 courgettes in blokjes
2 gele paprika's in blokjes
1 rode ui fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1 el vers gehakte platte peterselie
1 tot 1,5 liter bouillon
peper/zout

Verhit een scheut olijfolie in een (soep)pan en fruit daarin de ui op laag vuur een minuut of 8. Voeg de knoflook en peterselie toe en fruit een minuutje mee.
Doe nu de courgette- en paprikablokjes erbij en schep goed om, laat even paar minuutjes sudderen.
Schenk de hete bouillon erbij (de hoeveelheid hangt een beetje af van de grote van de courgettes, de mijne waren nogal groot dus ik had 1,3 liter nodig) en breng aan de kook.
Zet het vuur dan laag en laat 15 minuten zachtjes borrelen.
Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten