donderdag 3 april 2014

Quinoarepen


Ppff ik voel me net een zombie... Sinds zondag niet meer goed geslapen doordat mijn jongste erg ziek is. Gisteren toch maar naar de huisarts, heeft het arme jochie bronchitis. Dus kuurtje gekregen, waar ik absoluut geen fan van ben vooral niet bij kleine kinderen, maar ze zei al dat hij het zelf niet voor elkaar gaat krijgen. En langer dan drie dagen hoge koorts is ook niet wenselijk natuurlijk.

Hij lijkt na 1 dag al wel wat op te knappen gelukkig. Ik heb gisteren wel direct probiotica voor kinderen gekocht voor hem om de schade van de kuur wat te beperken. Nu hopen dat hij gauw weer de oude is!

Door dat weinige slapen heb ik het gevoel dat ik als een zombie door de dag ga... Gelukkig kon ik op enorme dip momenten even grijpen naar een Quinoareep die ik nog in mijn koelkast had liggen. Even wat instant energie krijgen van een veel gezondere reep dan die je in de winkel kan kopen.

Dit recept heb ik al zo'n tijd geleden gemaakt en steeds vergeet ik om het hier neer te zetten. Het is een lekker makkelijk recept en een overheerlijk tussendoortje als je even een zoet behoefte hebt, maar toch niet de fout in wilt gaan met slechte suikers. Het grote voordeel van deze repen is dat ze heel erg lang goed blijven in de koelkast. Ik denk dat de mijne er al zeker 3 weken in liggen. (ik had er nogal veel gemaakt)

Gepofte quinoa kan je kopen bij de reform- of natuurwinkel. Of online bestellen kan natuurlijk ook als je dat makkelijker vindt.


Quinoarepen

75 gr gepofte quinoa
120 gr notenpasta (naar keuze, ik heb amandel-hazelnotenpasta gebruikt)
60 ml honing, ahornsiroop of kokobloesemnectar
100 gr hele pure chocola (85% of 92%)
2 el gesmolten kokosolie
snufje zout

Meng de gepofte quinoa met het zout.
Smelt de notenpasta en honing/ahornsiroop/kokosbloesemnectar op laag vuur (niet laten koken!) en roer regelmatig zodat het goed gemengd is. Giet bij de quinoa en roer goed door elkaar.
Doe het mengsel in een rechthoekig bakblik (mijne is 29x19 cm) dat bekleed is met bakpapier en zorg dat het evenredig verdeeld is. Zet dan even aan kwartiertje in de koelkast.
Smelt nu de chocolade en de kokosolie au bain marie. 
Haal het bakblik uit de koelkast en schenk de chocola er overheen.  Zet nu voor 2 uur in de koelkast.
Snij daarna in repen of blokjes en bewaar in een lucht dichte doos in de koeling.

3 opmerkingen:

  1. Deze lijken me heerlijk en zo makkelijk te maken. Lekker zonder toevoegingen is altijd beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja toch Nicole, vind ik ook hoor. Ze zijn zo makkelijk om te maken en het is erg fijn dat je ze zo lang kan bewaren :)

      Verwijderen
  2. Ik heb ze gister gemaakt en bij het uit het blik halen moest ik me inhouden om er niet al heel veel van te snoepen. Heerlijk recept! Wel prijzig, dus extra fijn dat ze zo lang houdbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen