donderdag 24 april 2014

Zon in een kom


Heerlijk weer een lekker soepje! De zon wil vandaag niet echt door de wolken breken dus dan zorgen we zelf maar voor wat zon, in je soepkom wel te verstaan. De soep is verrassend van smaak, zacht, met een licht pittige nasmaak vanwege de chilipeper (deze kan je overigens weglaten als je daar niet van houdt natuurlijk).

Ik had opeens 5 gele paprika's in mijn koelkast liggen van de week, zo is deze soep ontstaan. Heb eigenlijk nooit eerder soep van alleen maar paprika gemaakt volgens mij. Wel in combinatie met tomaat, maar verder niet. Gele paprika's zijn subtieler van smaak dan de rode, zachter en ook wat zoeter, dat proef je goed in deze soep. Bij de kinderen was het ook een groot succes! Zowel de kleur als de smaak vielen goed :).

Zoals bij alle soepen kan je natuurlijk variëren met de ingrediënten. Je kan andere soorten ui gebruiken of andere kleuren paprika. Voor zaterdag op Koningsdag is het wellicht grappig om het met oranje paprika te maken voor een echte Koningssoep! Gehakte platte peterselie erover heen lijkt me erg lekker, helaas had ik dat niet in huis.


Zon in je kom

5 gele paprika's, gewassen en in stukken gehakt
5 bosuitjes, in ringen
2 knoflooktenen, fijngehakt
1/2 rode chilipeper, van zaden ontdaan en heel fijn gesneden
1 thl komijn
1 liter bouillon
zout/peper
olijfolie

Fruit de bosui op laag vuur 5 minuutjes. Voeg dan de komijn, knoflook en chilipeper toe en fruit nog een minuutje mee.
Doe dan de paprika erbij en schep alles goed om. Bak paar minuutjes.
Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan weer laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de paprika zacht is.
Pureer met de staafmixer en proef op peper en zout.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten