donderdag 1 augustus 2013

Gazpacho


Ppff je voelt de warmte nu al. ..30 graden wordt het weer vandaag.
opzich niks mis met lekker zomers weer maar dit is wel erg warm (voor mij althans).
No way Dat je dus vandaag in de keuken gaat staan te zweten boven een warm fornuis of de oven aan gaat zetten!
Maar er moet toch wel wat gegeten worden...

Mijn favoriet met dit hete weer is dan ook Gazpacho :). Heerlijk fris en bomvol smaak. En niet geheel onbelangrijk: super snel klaar!
Dus pak je blender en maak deze lekkere Spaanse soep (waarop vele variaties mogelijk zijn dus laat dit recept een guideline zijn) en geniet van het zomerse weer.



Gazpacho voor 2

4 rijpe tomaten
2 lente uitjes
1/2 groene paprika
1 teentje knoflook
1/3 komkommer
Handje basilicum
1/2 venkel
peper/zout
Olijfolie
Rodewijnazijn

Doe alles in een keukenmachine of blender en pulseer tot het een glad geheel is. Mocht je niet van stukjes houden dan kan je de soep nog door een zeef drukken. Persoonlijk vind ik hem zo heerlijk. Proef op peper en zout. Garneer eventueel nog met wat basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen