maandag 28 januari 2013

Rare snijboon


Wat te doen op de dag dat je oudste moet sporten van 17 uur tot 18 uur? Wie verzint die tijden...
Snijbonen gehaald bij de appie, maar wat doe ik ermee?
Schoonmaken, klein knippen (gaat makkelijker dan snijden vind ik), gele paprika in stukjes hakken, rood uitje en knoflook fijn snijden.

Snijbonenpotje

300 gram gehakt
400 gr snijbonen, in kleine stukjes
1 blok (bio) tomatenblokjes
1 gele of rode paprika in blokjes
potje bio mais
1 el oregano
1 el peterselie vers
1 thl paprikapoeder
1 ui in stukjes
1 knoflook fijngehakt
olie

Bak het gehakt rul in de pan. Als het gehakt bruin begint te worden voeg dan de ui en knoflook toe en bak mee.
Doe na paar minuten de oregano, peterselie en paprikapoeder erbij en na een minuut de paprika, mais en snijbonen toevoegen. Goed omscheppen, dan blik tomaten blokjes erbij, scheutje water en wat zout en 20 min zachtjes laten pruttelen met de deksel schuin op de pan.
Lekker makkelijk en snel met rijst erbij, maar aardappelen zou ook kunnen.
En nu naar de taekwon do....


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen