zaterdag 3 oktober 2015

Stamppot met zoete aardappel


Stamppot, ik vind het altijd heerlijk om dat in de herfst en de winter te eten. Andijvie, boerenkool, rucola, peen en ui, alles vind ik even lekker. Alleen valt het vaak zo zwaar op de maag, althans bij mij. Aardappelen liggen mij niet zo heel goed dus maak ik de puree vaak met knolselderij of een combi van andere wortelachtige groenten (of bloemkool). 

Met zoete aardappel had ik het echter nog nooit geprobeerd, simpelweg omdat ik de enige hier in huis ben die van zoete aardappel hou. En van zoete aardappel heb ik gelukkig geen last. Van de week aten we rauwe andijvie stamppot en ik had nog een zoete aardappel liggen. Dus ik heb gewoon voor mezelf een aparte portie gemaakt. Heerlijk was het!! Voor mij voortaan dus lekkere puree van zoete aardappel met veel chilipeper want dat vind ik zo'n geweldige combinatie.


Stamppot met zoete aardappel voor 1 persoon

2 handen rauwe andijvie
1 zoete aardappel, geschild en in stukken
klein klontje boter
scheutje plantaardige melk
zout
chilipeper
optioneel gebakken spekjes of 2 el gehakte zongedroogde tomaatjes 
pijnboompitjes

Kook de zoete aardappel in een laagje water in een kwartiertje gaar.
Prak het tot moes en meng met een klontje boter, scheutje notenmelk, zout en chilipeper tot het de gewenste smeuïgheid en smaak heeft.
Schep dan de andijvie er door en eventueel de spekjes of tomaatjes als je die er door doet.
Strooi er 2 el pijnboompitjes overheen.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen