Na de 'verkiezing' via facebook gisteren is duidelijk geworden dat jullie graag de havermoutrepen als eerste op mijn Blog wilden zien. Nou bij deze hieronder het recept!. Uiteraard komt het recept voor de pastasalade ook nog over een aantal dagen, want die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden :).
Ik wens jullie een zonnige dag (maar geloof dat dat wel goed zit)!
Havermoutrepen
10 - 12 dadels, even 5 minuten geweekt in warm water en van pit ontdaan
1 rijpe banaan
1 ei
100 gr cashewnotenpasta (of andere notenpasta)
100 gr glutenvrije havermout of havervlokken
2 el cacao
2 el geraspte kokos
6 el weekvocht van de dadels
1 handje rozijnen
1 handje gemengde pitten en zaden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de geweekte dadels in de keukenmachine met de banaan, het ei en de cashewnotenpasta. Draai de machine tot het een glad geheel is geworden.
Voeg de havermout, cacao, geraspte kokos en het weekvocht toe en meng tot een smeuïg beslag. (dit kan in de machine of met de hand)
Schep nu nog de rozijnen en de pitjes erdoor en lepel het beslag in een met bakpapier bekleedt brownieblik.
Spreid goed uit en strijk glad. Het geheel is ongeveer 1 cm dik.
Zet in de oven voor 20 minuten. Laat daarna afkoelen op een rooster en snij daarna in de door jouw gewenste vorm.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten