woensdag 7 mei 2014

Sport/Energie repen


Zo na een weekendje CenterParcs weer tijd voor een receptje! Tijdens zo'n weekend ben je druk in de weer, ik althans wel en dan zijn repen zoals deze ideaal om bij de hand te hebben! Nu had ik ze helaas niet gemaakt voordat we weggingen, maar die fout maak ik niet nog een keer :).

Het is even een plakkerig werkje, maar zoals jullie gewend zijn van mij is het klaar voor je er erg in hebt. Ik bewaar ze in een luchtdichte trommel in de koelkast, elke reep apart verpakt in een stukje bakpapier. Dit laatste zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. De mijne bleven zeker 2 weken goed, daarna waren ze op dus ik weet niet of ze nog langer bewaard kunnen worden.

Uiteraard kan je variëren met wat je erin stopt. Dadels in plaats van abrikozen, kokosrasp erbij, rozijnen in plaats van gojibessen of moerbeien, ander soorten noten is ook prima en ga zo maar door!


Sport/Energie repen

12 gedroogde abrikozen eventjes geweekt in warm water
1 hand amandelen, grof gehakt
1 hand pecannoten, grof gehakt
2 el gemengde pitten (pijnboom-zonnebloem-pompoenpitten)
1 el lijnzaad
2 handen havermout
2 el gojibessen of rozijnen
2 el kokosolie, gesmolten

Doe de abrikozen in een keukenmachine samen met de kokosolie en 1 el van het weekwater. Pureer het geheel tot een smeuïge massa.
Roer nu met een houten lepel de overige ingrediënten erdoor.
Leg een stuk bakpapier in een rechthoekig of vierkant (brownie) bakblik en stort hier het mengsel in.
Duw goed aan met de achterkant van een lepel of met je handen (maak ze dan eerst even wat vochtig). Zorg dat alles goed verdeeld is en overal ongeveer even dik.
Zet dan een uurtje in de koelkast. Haal er uit en snij in repen. Wikkel deze in bakpapier en bewaar in een luchtdichte trommel in de koelkast.

Enjoy!

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ze gemaakt, maar is het niet de bedoeling dat ze een uur in de vriezer moeten ipv de koelkast? Ze lijken me nog zo zacht als ik ze moet snijden... Verder lijken ze me erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Saron
      Ja dat kan ook. Ze worden niet keihard hoor dat is ook niet de bedoeling en doordat je ze in de koelkast bewaard worden ze ook wat steviger dan na dat uurtje.
      Grtjs Jenny

      Verwijderen
  2. Wauw! Die zien er erg lekker en gezond uit!
    Misschien een tip als je optimale energie wilt krijgen uit je repen: het stofje Creatine. Echter komt deze stof voornamelijk voor in vis en gevogelte, en tonijn of kip in je reep doen is misschien niet ideaal.

    Anyway, ik ga ze een keer maken! Eerlijk gezegd heb ik er nooit aan gedacht om het zelf te maken..

    BeantwoordenVerwijderen