zaterdag 24 augustus 2013

Happy-Cookies


Zooo daar zijn we weer! Terug van weggeweest, heerlijk vakantie gevierd met man en kids in Andalusie, Spanje. Wat is het leven daar toch anders dan hier....alles lijkt relaxter, minder gejaagd, dingen komen zoals ze komen. En dan die heerlijke warmte, het was daar iedere dag 35 graden, maar zo anders dan hier. 

Zachte droge warmte, niet dat broeierige wat je hier hebt als het boven de 26 graden is.
Maar eerlijk is eerlijk, het is toch altijd weer fijn om thuis te komen. Je eigen stulpje, je eigen spullen, je eigen BED! Oooh die had ik wel een beetje gemist hoor haha, niks ligt lekkerder dan je eigen bed :).

Dus langzaamaan zijn wij weer uit de vakantie-modes aan het komen en probeer ik het ritme er vooral voor de kinderen weer in te krijgen (ik ben trouwens zelf ook erg gebaat bij ritme....). Nog 1 week en dan gaan ze weer naar school. Dan moeten ze toch echt weer een beetje op tijd op bed liggen dus vanaf nu gaan ze iedere avond 10 minuten eerder naar boven, dan red ik het precies!

3 Weken heb ik niks met mijn Blog gedaan. Ook dat was wel even lekker als ik eerlijk ben. Ik had sowieso niet heel erg veel inspiratie de laatste tijd dus even een 'break' heeft me wel goed gedaan. Gisteren kwam de flow weer op gang toen ik een receptenboek aan het doorbladeren was en ontstond het idee voor onderstaande koekjes :). En die flow ging nog meer stromen na een fietstochtje naar de plaatselijke Bio-Boer hier in het dorp en ik aldaar een enorme zak biologische paprika's op de kop tikte voor 2 euro! Dat wordt dus soep maken en dipsaus en geroosterde paprikasalade....hhhhmmm ideeen genoeg!


Maar nu even over de koekjes: 
Ze zijn heerlijk zacht van binnen en licht krokant van buiten, lactose-, gluten- en suikervrij en smaken hemels! De Gojibessen die erin verwerkt zijn, zijn rijk aan antioxidanten en bevatten veel vitaminen en mineralen. In China wordt dit besje al tijden lang verwerkt in medicijnen, ze helpen bij huiduitslag, om beter te slapen en hebben een gunstig effect op de lever en nieren.

Het schijnt dat een handje van deze bessen per dag de levenshouding positief beinvloed en daarom worden ze ook wel de Happy Berries genoemd. Nou wat wil je nog meer in je koekje??? Vandaar ook de naam Happy Cookies :)  (je kan deze besjes ook aan je yoghurt toevoegen of door een smoothie doen of mixen met wat noten als tussendoortje)
Ik zou zeggen, maak ze en ervaar zelf of je er blij van wordt of niet.....


Happy-Cookies

90 gr amandelmeel (of 90 gr speltmeel)
80 gr havervlokken
4 dadels, ontpit en grof gehakt
100 gr kokosolie, gesmolten
60 gr geweekte gojibessen
50 gr pure chocolade (min 80%)
1 ei
1/2 thl zuiveringszout
1/2 thl bakpoeder
Snuf zout

Hoe:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en haal er af als alles vloeibaar is. Schenk de olie in je keukenmachine en voeg de dadels toe. Pulseer net zo lang tot het goed is samengevoegd en er geen stukjes meer in zitten. Doe dan het ei erbij en pulseer nog wat langer tot het de substantie heeft van ...uuh ja van appelmoes. Zet even apart.
Pak nu een kom en doe daar het amandelmeel, havervlokken, zuiveringszout, bakpoeder en zout in en schep goed om. Haal de gojibessen uit het water en druk het overige water er een beetje uit (je moet ze niet pletten).
Voeg nu eerst het dadel/olie mengsel bij het meel en schep met een houten lepel alles goed door elkaar. Daarna mogen de gojibessen en de chocola erbij, schep nogmaals goed om tot je een plakkerig deeg hebt.


Maak nu je handen licht nat en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier (of siliconenbakmat) en druk ze een beetje plat. Doe dit met al het deeg.


Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 12 minuten gaar. Haal ze eruit en laat ze even 10 minuten op de bakplaat afkoelen. Verplaats ze daarna voorzichtig naar een rooster om verder af te koelen. Pas eten als ze helemaal afgekoeld zijn, ze vallen anders snel uit elkaar!
Enjoy!


2 opmerkingen:

  1. Hoi hoi,
    Wat heb jij een lekkere recepten op jou blog staan.
    Ik heb in meerdere recepten 'zuiveringszout' zien staan. Het enige probleem hiervan is, dat ik het nergens kan vinden?!
    Waar heb jij dit gekocht?
    Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Thirsa,
      Dit kan je kopen bij de drogist, apotheek, reformwinkel.. Het is een groen pakje waar zuiveringszout op staat. Online kan je het ook krijgen. Als je het lastig vindt dan kan je het vervangen door bakpoeder.
      grtjs
      Jenny

      Verwijderen