tag:blogger.com,1999:blog-5411394060411573497.post6944732410373675134..comments2022-04-09T20:56:33.355+02:00Comments on Life is what you're cooking : Pompoen moet je gewoon doen: pompoenpasteitjesJennyhttp://www.blogger.com/profile/15708055365538548390noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5411394060411573497.post-26072272526706078932013-02-10T21:12:57.087+01:002013-02-10T21:12:57.087+01:00Hoi Wilfried,
Klinkt lekker dit recept en zeker ni...Hoi Wilfried,<br />Klinkt lekker dit recept en zeker niet moeilijk. Ga het binnenkort eens uitproberen, Bedankt!<br />grtjs<br />JennyJennyhttps://www.blogger.com/profile/15708055365538548390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5411394060411573497.post-48032369479970444152013-02-09T02:09:08.550+01:002013-02-09T02:09:08.550+01:00Hahahaha dat is een mop, als vegetariër heb ik pom...Hahahaha dat is een mop, als vegetariër heb ik pompoen elke week gegeten in Holland.<br />Hier in Brasil is het normale kost. Van de week nog een potje gemaakt.<br />Zelf was ik altijd de pompoen en snij het in kleine stukken. Uiteraard de zaden eruit halen. Sojaolie in de pan en met een grote ui en een theeëi, gevuld met kruiden, zoals, laurier, kruidnagelen, provincaalse. Dan een gewassen aardappel in kleine stukjes snijden, een tomaat, kort gesneden erbij doen. Verder verse kruiden, bieslook, peterselie kortgesneden toevoegen. Ook niet vergeten geperste knoflook, 4 teentjes,<br />bij de massa doen en voor de liefhebber een stukje gesneden of geperste verse gember. Zelf gebruik ik ook 2 vegetarische maggi blokjes. Helaas is dit niet glutenvrij. Pompoen moet je dus met kruiden op smaak brengen en daar kan je naar behoefte in variëren. Dan de pan op een groote pit zetten en even smoren, een bodempje water erbijen het gas laag zeten. Na ongeveer 20 minuten pruttelen is het klaar om lekker te gaan smikkelen. Een salade maken naar keuze hoort er wel bij. Het is dus een vegetarisch recept, maar ook heerlijk voor de vleesliefhebbers een gebakken kipfileetje erbij.<br /><br />Dan nog een tip voor het ontvellen van knoflook.<br />Snij het kontje eraf en plet de teentjes met een keukenmes. Dan pak je het staartje en trek je in een beweging de schil van het teentje.<br /><br />Veel succes en eet smakelijk.<br /><br />WilbrasilAnonymousnoreply@blogger.com