tag:blogger.com,1999:blog-5411394060411573497.post4316624706378796869..comments2022-04-09T20:56:33.355+02:00Comments on Life is what you're cooking : Spaanse boontjesJennyhttp://www.blogger.com/profile/15708055365538548390noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5411394060411573497.post-13907143568097379542013-02-10T21:15:24.450+01:002013-02-10T21:15:24.450+01:00zo dat lijkt me stevige kost :) wel lekker volgens...zo dat lijkt me stevige kost :) wel lekker volgens mij. ga het binnenkort eens maken!Jennyhttps://www.blogger.com/profile/15708055365538548390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5411394060411573497.post-72373497644800370872013-02-09T02:13:35.686+01:002013-02-09T02:13:35.686+01:00Hier een recept van een echter originele stoofpot ...Hier een recept van een echter originele stoofpot uit Brasil.<br /><br />Feijoada<br />Beoordeel dit | Lees (1) Makkelijk<br />Voeg een foto toe 1 van 1 <br />Foto van: bisschop<br />Recept van: bisschop<br />Heerlijke Braziliaanse stoofpot van bonen en verschillende soorten vlees voor 12 personen.<br /> Klaar in 2 uren 30 minuten<br />Ingrediënten<br />Porties: 12<br />750 gr verse worst<br />750 gr katenspek<br />750 gr varkensfiletlapjes<br />1,5 chorizoworst (bijv. van Stegeman®)<br />750 gr sucadelapjes<br />olijfolie<br />8 teentjes knoflook<br />3 dikke uien<br />2 eetlepels koriander<br />2 theelepels komijnzaadjes<br />3 laurierblaadjes<br />zeezout en peper uit de molen<br />1 liter bouillon<br />4 potten (van elk ong. 400 gr) bruine bonen<br />1 kg witte of zilvervliesrijst<br />groentebouillon (om de rijst in te koken)<br /><br />Bereidingswijze<br />Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 2 uren<br />1. Verse worst, katenspek,sucadelapjes en varkensfiletlapjes in grove stukken snijden. Chorizoworst in plakjes van een halve cm snijden.<br />2. Olijfolie in een grote braadpan heet laten worden, alle soorten vlees toevoegen en rondom bruin braden.<br />3. Vervolgens alle kruiden en de bouillon toevoegen, aan de kook brengen, deksel op de pan en warmtebron terugdraaien. Laat langzaam gaar stoven, maar niet te lang, want het vlees mag niet uit elkaar vallen.<br />4. Vervolgens de bonen toevoegen met het sap, door elkaar scheppen en goed doorwarmen. Eventueel binden met allesbinder. Op smaak brengen met zeezout en peper uit de molen.<br />5. Ondertussen de rijst koken in groentebouillon.<br />6. Serveren met guacamole en tortillachips (nacho cheese)<br />Tip<br />Heerlijk met een goed glas Braziliaanse wijn bijv. Rio Sol cabernet sauvignon/syrah.<br /><br />Wilbrasil<br />Anonymousnoreply@blogger.com